Cà dei Frati
Virksomheden Cà dei Frati kendes helt tilbage fra 1782, hvor man i gamle dokumenter
har kunnet læse om huset, hvor der også dengang blev produceret vin.
Navnet ”Cà dei Frati” betyder, Munkenes hus, og henviser altså til det faktum, at der har været kloster
på stedet i århundreder.
Det ligger i den sydligste ende af Gardasøen, der hvor halvøen Sirmione stikker
ud i søen. I 1939 købte Felice dal Cero, søn af Domenico dal Cero som allerede var vinavler i Veneto, huset i
Lugana di Sirmione og fornemmede straks mulighederne for vinproduktion i området.
I 1969 hjalp Pietro, søn af Felice, med til fødslen af den første DOC-vin under Cà dei Frati etiketten.
Dette skift i strategi blev fulgt op af en gennemgribende modernisering i marken og i kælderen.
Cà dei Frati var således også de første til at satse på kvalitet frem for kvantitet.
I dag er det så 4. generation der kører huset videre med Igino og Gian Franco i spidsen.
På husets ca. 60 ha dyrker man overvejende Turbiana, som druen i dette område kaldes. Det
te er en ædel variant af Trebbiano-druen. Chardonnay og Sauvignon Blanc indgår også i nogle af Cà dei Fratis
hvidvine. Desuden fremstiller Cà dei Frati også en rødvin fra Lombardiet, kaldet Ronchedone. Den
består af Marzemino, Sangiovese og Cabernet Sauvignon.