Jean Paul Brun / Terres Dorees

Jean Paul Brun er beliggende i det sydlige Beaujolais i byen Charnay.
Brun laver en stil, som vi på det nærmeste har tilbedt de sidste 10 år, og det er
med en vis portion stolthed, at vi nu repræsenterer ham.
Hvis man er glad for Bourgogne, så er han den helt rigtige kilde til velvære.
Vinene er lavet på klassisk Bourgognefacon, det vil sige uden den sædvanlige marceration carbonique og ej heller tilsætning af den kultiverede gær 71 b, som afgiver den ufattelige ubehagelige bananslik- dunst som flertallet af Beaujolais’s vine har i dag.
Jean Paul Brun vil tilbage til forne tiders storhed. Så han tilsætter heller ikke sukker til vinen (chaptalisering) ej heller syre og ganske lidt so2. Der bliver heller ikke sprøjtet. Vinene bliver af mange sammenlignet med god Chambolle Musigny eller Vosne Romanee. Og ikke uden grund. De er næsten overjordiske i deres liflige let hed, parfume og velvære.

At de tilmed har meget lavt indhold af alkohol (den manglende tilsætning af sukker) kniber bare en ekstra flaske ned, uden at dagen derefter er ødelagt. Jean Paul´s vine har selvsagt høstet stor anerkendelse i diverse medier. ” Le Grand Guide des Vins de France skriver “Once you’re used to Jean-Paul Brun’s style, it’s very difficult to drink anything else”

Viser 1–18 of 19 resultater