Gilbert Picq et ses Fils - Chablis
Careful readers know that I have been beating the drum for the quality that Picq consistently achieves and for the prices, they offer almost unbeatable value.
–Allen Meadows in Burghound, 4th Quarter 2017
Brødrene Didier og Pascal Picq fik hurtigt et godt renome efter at have overtaget dette 32-hektarede domæne fra deres far i 1976. De arbejder efter økologiske men pragmatiske principper.
De udføre alkohol fermentering og den malolaktiske fermentering i stål og lagre vinen i stål. På et tidspunkt krævede deres japanske importør, at de lavede en cuvée på fad for ham, men i sidste ende så han lyset og gav det op.
Didier og Pascal ser efter elegance, dybde, renhed af frugt, længde og mineralitet i deres vine, samtidig med at de søger moderate alkoholniveau.
Disse brødre har levet hele deres liv i Chablis, og der er ingen fine fornemmelse her, bare fantastiske, sand Chablis.
Didier Picq er meget lidenskabelig om heste og vin. Han elsker at ride sin hest rundt i Chablis appellation, og han deltager ofte på i messer i Loire for blot at smage op på Chenin Blanc. Han er også vild med Champagne, og han besøger regelmæssigt domæner langs Côte d’Or.
Pascal er lidenskabelig med traktorer og vin. Han leder arbejdet i markerne (Didier leder kælder arbejdet), og denne fyr kender traktorer som Vince Lombardi kendte fodbold. Når han ikke er i markerne, er han ofte med Didier til smagning af vin.
Domænet og dets vinmarker er i kommunen Chichée. Bjergene er stejle her og er prydet med to ædle premier cru marker på begge sider af floden: Vosgros og Vaucoupin. Vosgros har tendens til at have større vægt og fedt, mens Vaucoupin typisk har en stram mineralprofil. Vaucoupin er sammen med Montée de Tonnerre og Fourchaume en af de mest ansete premier cru markers i appellationen.
This small domaine located in the sleepy village of Chichée is one of Chablis’s finest, a source of concentrated and incisive Chablis that are well worth seeking out. Attentive farming, conservative yields and fermentation and élevage on the lees in stainless steel are the rudiments of the approach. A range of Chablis AOC bottlings that includes several cuvées that would embarrass many loftier appellations is complemented by two premiers crus, Vaucoupin and Vosgros. Perhaps Picq’s wines remain the preserve of the cognoscenti because he doesn’t own any of Chablis’s grand cru slopes? Whatever the reason, it emphatically has nothing to do with the quality of his wines, which number among the region’s best in their alliance of depth and detail, power and purity. This is an address that comes warmly recommended.
The Wine Advocate