Terre Nere

Terre Nere

En af Italiens store vinpersonligheder, Marco de Grazia har sammen med sin bror Sebastiano købt ca. 30 ha jord på den særdeles aktive
vulkan Etnas nordlige skråninger. 23 ha er udlagt til vin og det er planlagt at udvide vindyrkningsarealet til i alt 30-32 ha.
Ejendommen råder over nogle af Europas højest beliggende vinmarker, der ligger mellem 600 – 1000 meters højde.
Det betyder ganske dramatiske døgnvariationer i temperaturen, hvilket er med til at give vinene et stort særpræg
og en overraskende kølighed i udtrykket. Et andet afgørende forhold er en række forskellige og helt unikke dyrkningssteder, beplantet
med udelukkende lokale blå og hvide druesorter, der er med til at individuere vinene og give dem en betagende vulkansk, mineralsk karakter.
Vinplanterne står enkeltvis som små træer, og til de røde vine dyrkes langt overvejende Nerello Mascalese, suppleret med Nerello Capuccio.
Som det er tilfældet hos alle topproducenter er der stort fokus på arbejdet i marken og ejendommen er certified organic fra og med årgang 2008. Vinifikation af
de røde cru – vine sker med burgundisk inspiration, med 10 – 15 dages maceration og lagring på ca. 25% nye franske barriques i 18 måneder. If
Iølge Marco de Grazia selv fremstiller han da også Middelhavets svar på Bourgogne, om end vinenes struktur også
genkalder Nebbiolo, der anvendes til Barolo.

Viser alle 4 resultater