Mas Champart

MAS CHAMPART: “Isabelle Champart has been crafting some of the cleanest yet most soulful wines in the Languedoc for more than a decade”. David Schildknecht, The Wine Advocate. Mas Champart er endnu et eksempel på et par personer med en idé og passion for vin og tilstrækkeligt med midler til at kunne samle de nødvendige hektar i Saint-Chinian. Det hele startede i 1976, og nu ca. 40 år efter, producerer Isabelle og Matthieu Champart ca. 40.000 flasker kvalitetsvin på ca. 12 hektar jord, som de ejer i det sydlige Saint-Chinian. Der produceres vin på yderligere fire hektar, og udbyttet herfra leveres til co-operativet. Man finder naturligvis de traditionelle druesorter på ejendommen, Syrah, Mourvèdre og Grenache til rødvinene og Marsanne og Roussanne til hvidvinene. Man har imidlertid også plantet Bordeauxdruen Cabernet Franc, og sammen med Syrah producerer disse druer en fremragende Vin de Pays d´Oc. Vinmarkerne dyrkes nænsomt uden brug af herbicider. Gødning tilføres i form af komposteret skaldele fra vinproduktionen samt animalsk gødning. Huset bliver altså dyrket efter økologiske principper. Dog ikke certificeret. De færdige vine lagrer i demi-muids – store træfade på ca. 500 liter – eller i den klassiske, franske barrique i 12 til 18 måneder, før årets cuvéer skal stikkes sammen. Vinene fra Mas Champart er idag toppen af poppen i Saint Chinian. Det er vine med masser og kraft og struktur. Det er madglade vine som går godt i spænd med diverse vildtretter eller til lam og okse. “Mas Champart bottles some of the most nuanced, pure, and delicious wines in the Languedoc.” The Wine Advocate.

Viser alle 3 resultater